שלום לכולם! כאן אסיף עם פוסט חדש. היום ננפץ שמועה מאוד נפוצה, שלפיה הסיפור של דרגון בול היה אמור להיגמר בסוף סאגת סל.
מעוניינים לשמוע? אז בואו נתחיל!
השמועה הזו די הגיונית. מבחינה סיפורית, סיום סאגת סל הוא סגירת מעגל לכמה דמויות:
טראנקס העתידי פוגש את אביו ואת גוקו, ובזכות הזמן שבילה בהווה הוא מצליח לשחרר את העתיד שלו.
גוקו מת באקט של הקרבה עצמית, ובוחר לא לשוב לחיים בשל האויבים הרבים שגרמו לסבל בגללו – ראדיץ, האנדרואידים וכו', ורצונו שבכדור הארץ יהיה שלום.
גוהאן עבר תהליך התבגרות משמעותי, והפך ללוחם החזק ביותר והביס את סל, שהיה נראה בלתי מנוצח, מה שהופך אותו למתאים לרשת את אביו כמגן העולם.
בעיקר בשל סיבות אלה, נוצרה תחושה שזהו המקום שבו הסיפור נגמר.
אך אם זה נכון, מדוע נוצרה סאגת בו?
התומכים בשמועה נותנים לכך מגוון סיבות, ביניהן רצון לחלוב עוד מהצלחת הסדרה והרווח הכלכלי הגדול שלה. זה לא נכון, שכן אקירה טוריאמה היה רוב חייו אדם עשיר.
האמת היא, שהסיפור כלל לא היה אמור להיגמר בסוף סאגת סל. אקירה טוריאמה עדיין כתב, היו תוכניות לפרקים נוספים, וטוריאמה מעולם לא אמר שהסיפור אמור להיגמר כאן.
המנגה יצאה להפסקה קצרה מאחר ומשרד המו"ל לא פעל, אבל טוריאמה עדיין כתב, והמנגה חזרה כשבועיים אחר כך.
לכן, הסיפור לא היה אמור להסתיים כאן מעולם!
אז מה לגבי קאי?
סיבה נוספת לשמועה היא שבהרצה המקורית, דרגון בול קאי נגמרה בסאגת סל.
קאי שווקה כקרובה יותר למנגה, ולכן העובדה שבמקור היא נגמרה בסאגת סל נראה לרבים הוכחה שכך הסיפור המקורי נגמר.
זה לא נכון משתי סיבות עיקריות:
- דרגון בול קאי היא בעצם אותה הסדרה, רק עם דיבוב, מוזיקה ואנימציה מחודשים, ורוב הפילר הוסר. היא יותר קרובה למנגה, אבל רק מבחינת הסרת הפילרים. מה גם שסאגת בו נמצאת במנגה.
- קאי ירדה משידור בגלל צניחה משמעותית ברייטינג. בהמשך, נוצרו הפרקים של סאגת בו בגרסת קאי להפצה, ואחר כך שודרו ביפן, מה שאומר שהסדרה נגמרה באותו מקום שזי נגמרה בסופו של דבר.
לאור כל הסיבות האלה, השמועה שדרגון בול הייתה אמורה להיגמר בסוף סאגת סל, אחת השמועות הנפוצות ביותר לגבי הסדרה, נופצה, ועובדה מעניינת היא שלטוריאמה היו ספקות לגבי היכולות שלו ורצון לסיים את הסדרה רק באיזור סאגת פיקולו דאימאו, ולא במקום אחר.
התאכזבתם או שהוקל לכם? מוזמנים לכתוב בתגובות!
שמחים לפרסם עבורכם,
~דרגון בול ישראל!

מתי תמשיכו את המנגה של סופר?
ראשון!!!!!
(פעם ראשונה?)
יפה. לא ידעתי שזו שמועה לא נכונה.
תגידו אם עכשיו יצא הסרט של דרגון בול סופר, אז סאגת הפטרול הגלקטי צריכה לצאת גם באנימה לא?
לא ידעתי שקיימת שמועה כזו?
אתם תודיעו כשתסיימו לתרגם אחד מהסרטים?
לגבי ההבדל בין קאי לזי זה שגם הוסיפו כמה קטעים חדשים לסדרה ברימייק
מדוע הייתה צניחה ברייטינג?
ישן כל המידע אבל כיף לראות אנשים נדהמים מכך
אני אהוב את סאגת בוו????